Welkom bij Bestellen Medicijnen

Bestellen medicijnen Logo

Medicijnen kennisbank

Bij Bestellen Medicijnen vind je één van de meest uitgebreide assortimenten van Nederland. Wij snappen best dat je hierdoor soms de bomen door het bos niet meer ziet. Daarom brengen wij alle informatie op één plek samen: in onze medicijnen kennisbank. Vergelijk snel al onze producten, lees wat ze doen en ga direct naar de juiste pagina toe. Liever persoonlijk advies? Stuur ons dan even een berichtje.

Bekijk ons complete assortiment

Wil jij direct jouw medicijnen online bestellen? Bezoek dan nu onze webwinkel en ontdek ons complete aanbod aan medicatie zoals slaappillen, pijnstillers en meer.

Individuele medicijnen kennisbank

Oxazepam is één van de meest populaire slaapmiddelen. Het is valt onder de groep benzodiazepinen. Artsen zetten het vaak in tegen:

 • Slapeloosheid
 • Spanning
 • Angstaandoeningen
 • Ontwenningsverschijnselen bij alcoholontwenning
Het wordt gezien als één van de sterkere middelen binnen de benzodiazepinen, waardoor gebruikers gevoelig kunnen zijn voor afhankelijkheid van deze medicatie. Wil jij meer weten over dit product, of wil je het direct bestellen? Bezoek dan onze speciale Oxazepam pagina of bekijk rechtstreeks het product.

Diazepam is een veelgebruikt kalmeringsmiddel dat multi inzetbaar is. Het valt onder de benzodiazepinen. Het werkt rustgevend, doordat het de elektrische prikkels van de zenuwen kan reguleren en onderdrukken. Juist omdat het zo effectief is zetten artsen het in tegen:

 • Algemene angstgevoelens
 • Paniekstoornissen
 • Slaapproblemen
 • Alcoholontwenning
 • Epilepsie
 • Chronische spierkrampen

Ook wordt het gebruikt in de palliatieve zorg.

Wil jij graag Diazepam kopen, of wil je meer weten over dit specifieke medicijn? Bezoek dan eens onze speciale Diazepam pagina of bekijk direct het product.

Voor uitgebreide informatie over Zolpidem kan je terecht op onze speciale pagina voor deze medicatie.

Zolpidem is een effectieve vorm van medicatie die vooral gebruikt wordt om slaapproblemen aan te pakken. Het kan voorgeschreven worden door artsen voor patiënten die last hebben van aanhoudende slapeloosheid. 

Vanwege de afhankelijkheid die kan ontstaan is het af te raden om Zolpidem langer dan 2 weken achterelkaar te gebruiken. Wanneer u het middel iedere nacht gebruikt zal de werking steeds minder worden. Daarom is het aan te raden om het één keer per 2 a 3 nachten te gebruiken.

Zolpidem is direct verkrijgbaar in onze webshop. Het is verkrijgbaar als losse pillen en per verpakking.

Ozempic is de medicijnnaam van de actieve stof ‘semaflutide’. Dokters schrijven het voor bij suikerziekte (diabetes mellitus). 

Semaflutide zorgt ervoor dat de insuline na een maaltijd in balans blijft binnen het lichaam en dat er minder suiker vrij kan komen. Wij verkopen dit product onder het merk Ozempic.

Voor meer informatie, raadpleeg de bijsluiter.

Pregabaline is een effectief geneesmiddel dat de overdracht van informatie in de hersenen reguleert. Het heeft impact op de zenuwen en wordt voorgeschreven bij:

 • Zenuwpijn
 • Angststoornissen
 • Chronische gespannenheid
 • Epilepsie
 • En in sommige gevallen bij rusteloze benen.

In tegenstelling tot vele vergelijkbare medicijnen valt Pregabaline niet onder de Benzodiazepinen. Het is vrij verkrijgbaar in onze webwinkel.

Xanax is de bekende merknaam van Alprazolam. Mensen die Xanax gebruiken worden rustiger, hebben minder last van angst en kunnen beter omgaan met paniekaanvallen. Om die reden schrijven artsen Alprazolam voor in het geval van:

 • Angststoornissen
 • Paniekstoornissen
 • Chronische gespannenheid

Alprazolam (Xanax) valt onder de benzodiazepinen. Je kan Xanax kopen in onze webwinkel.

Zopiclon is een geneesmiddel dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van slapeloosheid en slaapproblemen. Het behoort tot een groep van medicijnen genaamd benzodiazepinen. Zopiclon heeft invloed op de zenuwen in de hersenen waardoor de hersenactiviteit vertraagd wordt. Dit zorg voor een rustgevend gevoel en maakt slapen makkelijker.

Bij langdurig gebruik kan gewenning ontstaan. Niet alleen zorgt dit voor afhankelijkheid, mensen die Zopiclon langdurig gebruiken zullen merken dat het iedere nacht minder goed werkt.

Voor het beste resultaat raden we aan om Zopiclon één keer per 2-3 nachten te gebruiken, en niet langer dan 2 weken achter elkaar. 

Zopiclon kan je kopen in onze webwinkel, daar vind je tevens meer informatie over dit medicijn.

Tramadol is een erg sterke vorm van pijnstiller en valt onder de medicijnencategorie opioïden. Dokters kunnen het voorschrijven bij zowel gemiddelde tot ernstige vormen van pijn. Dit geldt zowel voor tijdelijke pijnen als langdurige vormen van pijn. Tramadol heeft invloed op de gegevensverwerking in de hersenen. Het onderdrukt de pijnsignalen die de hersenen ontvangen waardoor het direct effectief is. Let wel op, Tramadol kan bij langdurig gebruik afhankelijkheid veroorzaken. 

Tramadol is verkrijgbaar in onze webwinkel, tevens vind je hier direct meer informatie over het gebruik en de bijwerkingen van deze medicatie.

Dormicum behoort tot de benzodiazepinen, en bestaat uit de werkzame stof ‘Midazolam’. Het is een krachtig middel dat voor verschillende doeleinden wordt ingezet:

 • Het verhelpen van angstgevoelens en druk.
 • Het oplossen van slaapproblemen.
 • Kortdurend slaapmiddel voor medische behandelingen.

Bij langdurig gebruik va Dormicum kan afhankelijkheid ontstaan. Merk je dat je niet meer zonder Dormicum kunt slapen, raadpleeg dan je huisarts.

Dormicum is verkrijgbaar in onze webshop. Hier vind je ook meer informatie over het gebruik van dit medicijn.

Het medicijn Nitrazepam wordt vaak gebruikt als slaapmiddel. Het behoort tot de benzodiazepinen en heeft een spierontspannende werking. Artsen schrijven het voor bij mensen die:

 • Moeite hebben met in slaap vallen.
 • Moeite hebben met doorslapen.

Net als andere vormen van slaapmiddel kan gewenning en afhankelijkheid ontstaan bij langdurig gebruik. Je kan Nitrazepam kopen in onze webwinkel. 

Lormetazepam is medicatie dat valt onder de benzodiazepinen. Het is een slaapmiddel dat wordt voorgeschreven bij ernstige gevallen van slapeloosheid en slaapstoornissen. Dit geldt voor:

 • Mensen die moeite hebben met in slaap vallen.
 • Mensen die moeite hebben om de gehele nacht door te slapen.

Zoals andere medicijnen die behoren tot de benzodiazepinenklasse kan bij Lormetazepam afhankelijkheid ontstaan. Ondervind je hier hinder van? Neem dan contact op met je huisarts.

Lormetazepam is te koop in onze webwinkel waar tevens meer informatie over dit product is te vinden.

Mensen die last hebben van angststoornissen of slaapproblemen kunnen Lorazepam voorgeschreven krijgen. Dit medicijn behoort tot de benzodiazepineklasse en heeft een krachtige werking. Het kalmeert het zenuwstelsel en zorgt ervoor dat de signalen in de hersenen worden gereguleerd. Het wordt gebruikt bij:

 • Angststoornissen
 • Slaapstoornissen

Lorazepam wordt vooral gebruikt voor korte termijn. Bij langdurig gebruik van meerdere weken kan afhankelijkheid en gewenning ontstaan. Het medicijn wordt dan minder effectief. Voor optimale resultaten gebruik je Lorazepam slechts enkele dagen, met periodes van normale slaap tussendoor. Naast Lorazepam vind je op onze medicijnen kennisbank meer informatie over andere slaapmiddelen.

Lorazepam is vrij verkrijgbaar in onze webwinkel.

Temazepam is een krachtig medicijn dat tot de benzodiazepinen behoort. Door de prikkels in de hersenen te reguleren kunnen verschillende klachten worden verholpen. Artsen kiezen vaak voor Temazepam in het geval van:

 • Slaapstoornissen en slaapproblemen
 • Psychose en angststoornissen
 • Palliatieve zorg

Net als andere vormen van benzodiazepinen die te vinden zijn op deze kennisbank kan het gebruik van Temazepam tot gewenning of zelfs afhankelijkheid zorgen. Daarom raden we je aan om Temazepam slechts sporadisch te gebruiken en minimaal 1 nacht zonder dit medicijn te slapen, iedere keer dat je dit medicijn een nacht gebruikt. Daarnaast raden we af Temazepam langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken.

Temazepam is verkrijgbaar in onze webwinkel.

Diazepam is een vorm van benzodiazepine en wordt gebruikt voor veel doeleinden. Het heeft invloed op de zenuwprikkels in de hersenen, waardoor het rustgevend werkt en de spieren doet ontspannen. In tegenstelling tot andere benzodiazepinen op deze kennisbank schrijven artsen Diazepam voor in veel meer gevallen. Denk hierbij aan:

 • Spierkrampen
 • Alcoholontwenning
 • Onrust en paniekstoornissen
 • Angst en gespannenheid
 • Epilepsie
 • Palliatieve zorg

Diazepam is vrij verkrijgbaar in onze webwinkel. Daarnaast bieden wij een uitgebreide uitleg over dit medicijn op onze website.

Codeïne is een krachtige vorm van pijnstiller die specifiek gebruikt wordt bij ernstige hoest. In tegenstelling tot andere hoestmiddelen is Codeïne een vorm van opiaat, en dempt het rechtstreeks de pijnsignalen van de hersenen.

Om die reden schrijven artsen Codeïne vaak voor bij ernstige hoestproblemen en na operaties. Dit medicijn is te koop in onze webwinkel.

Ritalin is één van de bekendste vormen van medicatie dat gebruikt wordt bij mensen met ADHD. Dit merk medicijnen bevat de actieve stof ‘methylfenidaat’ wat zorgt voor een betere concentratie en hyperactief gedrag kan onderdrukken. Het is belangrijk dat Ritalin gebruikers zich houden aan de voorgeschreven dosering. Bij langdurig gebruik raden we altijd aan om contact op te nemen met je huisarts. 

Ritalin is te koop in onze webshop, net als vele andere medicijnen.

Flurazepam is een slaapmiddel dat wordt voorgeschreven voor mensen die last hebben van ernstige slapeloosheid. Het is een krachtige vorm van medicatie die wordt gebruikt wanneer iemand moeilijk in slaap kan vallen, of wanneer iemand niet de gehele nacht door kan slapen. Flurazepam wordt niet aangeraden bij mensen die af en toe moeite hebben met slapen, het is alleen bedoeld bij ernstige, chronische vormen van slapeloosheid. Dit medicijn valt onder de medicatieklasse benzodiazepinen, net als andere medicijnen op deze medicijnen kennisbank. 

Flurazepam is te bestellen via onze webshop.

Clonazepam is een krachtige vorm van medicatie, en valt onder de klasse benzodiazepinen. Het kalmeert het centrale zenuwstelsel en zorgt voor meer controle in de hersenen tijdens extreme elektrische activiteiten die plaatsvinden tijdens een epileptische aanval.

Dit medicijn wordt gebruikt in het geval van:

 • Epilepsie
 • Paniekstoornissen

Clonazepam is te koop in onze webwinkel. 

Bromazepam is een vorm van benzodiazepine die wordt gebruikt in de behandeling van verschillende vormen van angststoornissen. Het heeft een kalmerend effect op de zenuwen in de hersenen, waardoor het onstpannend werkt. Let wel op: dit is een krachtige vorm van medicatie en dient verantwoord gebruikt te worden. Merk je enige vorm van afhankelijkheid, dan raden we je aan om je huisarts te raadplegen. Artsen schrijven Bromazepam voor in het geval van:

 • Aanhoudende onrust
 • Angstgevoelens
 • Ter bevordering van rust en ontspannenheid.

Bromazepam is te koop in onze webwinkel.

Baclofen is een effectieve spierverslapper. Als medicijn wordt Baclofen vaak voorgeschreven door artsen in de volgende situaties:

 • Multiple Sclerose (MS)
 • Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS)
 • Ernstige hikaandoeningen
 • Chronische spierkrampen
 • Alcoholontwenning en vormen van verslaving

Wij raden aan om Baclofen alleen te gebruiken in overleg met je huisarts of specialist. Baclofen is verkrijgbaar in onze webshop.

Algemene informatie over gewenning

In een aantal van onze artikelen op de medicijnen kennisbank spreken we over gewenning. Alhoewel veel mensen hier op de hoogte van zijn vinden wij het belangrijk om dit wat duidelijker uit te leggen. Gewenning is geen verslaving, het is een term die wordt gebruik wanneer het lichaam gewend raakt aan een bepaalde vorm van medicatie.

Gewenning wil wel eens ontstaan bij het gebruik van slaapmiddelen. Hoe vaker je een slaapmiddel iedere nacht gebruikt, hoe meer je lichaam hieraan went. Dit heeft twee gevolgen:

1. Je kan steeds moeilijker slapen zonder medicatie te gebruiken; Doordat je lichaam zo erg gewend raakt aan slaapmiddelen heeft het de actieve stoffen nodig om nog in slaap te kunnen vallen. Hierdoor wordt natuurlijke slaap steeds lastiger.

2. Slaapmiddelen worden minder effectief. Hoe meer je bijv. een slaapmiddel gebruikt, hoe minder effectief het wordt. Mensen die wekenlang slaapmedicatie gebruiken zullen merken dat ze steeds moeilijker in slaap kunnen vallen, ook met het gebruik van slaapmedicatie.

Wij raden daarom aan altijd medicatie op een correcte manier te gebruiken. Voor slaapmedicatie betekent dit dat je minimaal 1-2 nachten tussen het gebruik van de medicijnen moet slapen zonder een slaapmiddel. Hierdoor breng je langzaam maar zeker je natuurlijke slaapritme weer op gang. Daarnaast zul je merken dat de dagen dat je wel een slaapmiddel gebruikt je nachtrust veel beter zal zijn. Merk je dat je last begint te krijgen van gewenning? Dan raden we je aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met je huisarts. Hoe sneller je in kan grijpen hoe makkelijker het is om het op te lossen. Ook mensen die langer wachten met het zoeken van hulp kunnen geholpen worden, alleen is het hersteltraject langer.

Algemene informatie over afhankelijkheid

Of het nu gaat om benzodiazepinen, slaapmiddelen of andere medicatie, er bestaat altijd een kans op afhankelijkheid. Afhankelijkheid is een vorm van verslaving waarbij het lichaam niet kan functioneren zonder een specifiek medicijn. Bij Bestellen Medicijnen vinden wij het belangrijk dat iedereen op een verantwoorde manier om kan gaan met medicijnen. Daarom raden we je altijd aan om voorzichtig en gecontroleerd om te gaan met de medicijnen die wij verkopen. Lees je goed in met onze kennisbank en informatiepagina’s. Merk je dat je last krijgt van afhankelijkheid? Raadpleeg dan een arts of specialist om dit aan te pakken. 

Meer informatie of persoonlijk advies

Heb je na het lezen van deze medicijnen kennisbank nou nog vragen over een specifiek medicijn? Ga dan naar de productpagina voor gerichte informatie. Daarnaast hebben wij een uitgebreide Blog met veel informatieve artikelen over alle vormen van medicijnen die in ons assortiment te vinden zijn. Heb je na al deze informatie toch nog vragen? Voel je dan vrij om ons een berichtje te sturen via de mail. Wij helpen je graag persoonlijk verder met advies op maat. Vergeet je ook niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de meest actuele informatie en aanbiedingen.

Medicijnen kennisbank advies

You cannot copy content of this page

Winkelwagen 0
Er zitten geen producten in de winkelwagen.
Doorgaan met winkelen
0
Scroll naar boven
best ellen medicijnen