Welkom bij Bestellen Medicijnen

Bestellen medicijnen Logo

Hoe werkt Baclofen en waarom u het zou moeten kopen

Baclofen is een medicijn dat wordt gebruikt om spierspasmen te behandelen, maar het heeft ook andere voordelen. In deze blogpost gaan we dieper in op hoe Baclofen werkt en waarom u het zou moeten kopen. We zullen ook bekijken hoeveel Baclofen u dient in te nemen en wat de mogelijke bijwerkingen zijn. Lees verder om meer over dit veelzijdige medicijn te leren!

Wat is Baclofen?

Baclofen is een spierverslapper die werkt in het centrale zenuwstelsel en spierontspannend. Het vermindert de spierspanning en helpt om spasmen te verminderen. Baclofen wordt voornamelijk gebruikt voor mensen met multiple sclerose of andere aandoeningen van het ruggenmerg. Het kan duizeligheid als bijwerking hebben, daarom moet u voorzichtig zijn tijdens het gebruik ervan.

Het Farmacotherapeutisch Kompas geeft aan dat Baclofen alleen op doktersrecept verkrijgbaar is en dat de dosering geleidelijk moet worden verhoogd. Bijwerkingen kunnen optreden, zoals slaperigheid, soms gepaard gaande met duizeligheid en misselijkheid. Raadpleeg uw arts als u denkt dat Baclofen geschikt kan zijn voor uw behandeling vanwege een aandoening van het ruggenmerg of multiple sclerose.

De werking van Baclofen

Baclofen beïnvloedt de neurotransmitters in het zenuwstelsel door zich te binden aan de GABA-B-receptor. Dit leidt tot een verminderde afgifte van noradrenaline, dopamine en glutamaat, waardoor de spierspanning wordt verminderd. Na inname van Baclofen vindt er een langzame absorptie plaats en bereikt het medicijn na ongeveer 2 uur zijn maximale concentratie in het bloed.

Baclofen vermindert spierspanning door zich te binden aan de GABA-B-receptor, waardoor het effectief is bij het verminderen van spasticiteit.

Baclofen is effectief bij het verminderen van spasticiteit omdat het direct werkt op de excitatoire reflexboog die betrokken is bij overmatige samentrekking van spieren. Het farmacotherapeutisch kompas adviseert om te starten met een lage dosering en deze geleidelijk te verhogen om duizeligheid als gevolg van Baclofen te voorkomen. De rol van Baclofen als spierverslapper maakt dit medicijn geschikt voor mensen met multiple sclerose, ruggenmergletsel of cerebrale parese die last hebben van spasmen of stijfheid.

Indicaties voor Baclofen

Baclofen wordt voorgeschreven voor spierstijfheid en spasmen als gevolg van aandoeningen zoals multiple sclerose, cerebrale parese of ruggenmergletsel. Het kan ook worden gebruikt om de symptomen van alcoholverslaving te verminderen door het verlagen van de drang naar alcohol en angststoornissen te behandelen.

Als geneesmiddel tegen alcoholverslaving werkt Baclofen door het blokkeren van bepaalde receptoren in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor de beloningseffecten die worden veroorzaakt door het drinken van alcohol. Dit kan helpen bij het verminderen van zowel fysieke als psychologische afhankelijkheid. Andere mogelijke toepassingen zijn onder andere pijnbestrijding en verslavingsbehandeling voor drugs zoals cocaïne of nicotine.

Het Farmacotherapeutisch Kompas adviseert om Baclofen alleen te gebruiken bij patiënten met ernstige spasticiteit waarbij andere medicijnen niet goed genoeg werken of ongewilde effectiviteit hebben, omdat er risico’s aan verbonden kunnen zijn, waaronder duizeligheid en slaperigheid. Overleg altijd met uw arts voordat u begint met Baclofen-therapie.

Dosering van Baclofen

Een veilige startdosering van baclofen voor volwassenen is 5 mg, driemaal daags. Voor kinderen is de aanbevolen dosis tussen 0,3-0,6 mg/kg/dag verdeeld over meerdere doses. Dosisverhoging of -verlaging moet worden geleid door individuele behoeften en tolerantie en mag niet meer zijn dan 5mg per dag.

Het beheer van uw dosering om effectief te zijn zonder ongewone symptomen te veroorzaken vereist monitoring van bijwerkingen zoals duizeligheid. Raadpleeg het farmacotherapeutisch kompas voor specifieke richtlijnen over hoe u deze medicatie op de juiste manier kunt gebruiken.

 • Veilige startdosering voor volwassenen: 5mg drie keer per dag.
 • Aanbevolen dosis voor kinderen: tussen 0,3-0,6 mg/kg/dag.
 • Dosering verhogen of verlagen op basis van individuele behoeften en tolerantie tot maximaal 5mg per dag.
 • Monitoring bijwerking zoals duizeligheid
 • Raadpleging farmacotherapeutisch kompas

Mogelijke bijwerkingen van Baclofen

Kan langdurig gebruik leiden tot afhankelijkheid, verslaving of ontwenningssymptomen?

 • Langdurige inname van Baclofen kan leiden tot fysieke en psychologische afhankelijkheid. Stop de inname daarom niet plotseling, maar bouw het langzaam af onder begeleiding van een arts.

Wat zijn vaak gemelde milde tot matige bijwerkingen zoals slaperigheid, duizeligheid, misselijkheid of braken?

 • Veelvoorkomende bijwerkingen van Baclofen zijn slaperigheid, duizeligheid en misselijkheid. Deze kunnen meestal worden verminderd door de dosis aan te passen.

Hoe waarschuw ik een zorgverlener als ik ernstige reacties opmerk die medische interventie vereisen?

 • Als u ernstige reacties ervaart zoals verwardheid, moeite met ademhalen of spierzwakte dient u onmiddellijk medische hulp te zoeken. Neem contact op met uw zorgverlener voor verdere instructies.

Andere mogelijke bijwerkingen:

 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheidsgevoelens

Wees voorzichtig wanneer je gaat autorijden of gevaarlijke taken uitvoert omdat dit geneesmiddel duizeligheid kan veroorzaken.

Raadpleeg het farmacotherapeutisch kompas (FTK) voordat je begint met Baclofen om meer informatie over deze medicatie te krijgen.

Waarom Baclofen kopen?

Baclofen is een medicijn dat veel wordt gebruikt om spasticiteit en spierkrampen te behandelen, die vaak voorkomen bij aandoeningen zoals multiple sclerose en ruggenmergletsels. Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen overwegen om Baclofen te kopen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van dit medicijn:

Effectiviteit:

Baclofen is bewezen effectief in het verminderen van spasticiteit en het verlichten van spierkrampen. Het helpt de spieren te ontspannen en vermindert pijn en ongemak veroorzaakt door deze aandoeningen.

Verbeterde mobiliteit:

Door spasticiteit en spierkrampen te verminderen, kan Baclofen de mobiliteit en het bewegingsbereik van patiënten verbeteren. Dit maakt het gemakkelijker om dagelijkse activiteiten uit te voeren en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Aanpasbare dosering:

Baclofen is verkrijgbaar in verschillende doseringen, zodat patiënten en zorgverleners de juiste dosis kunnen vinden om de symptomen effectief te beheersen zonder onnodige bijwerkingen.

Verschillende toedieningsvormen: Zoals eerder besproken, is Baclofen verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tabletten, vloeibare oplossingen en intrathecale injecties. Dit zorgt ervoor dat patiënten de meest geschikte toedieningsvorm kunnen kiezen op basis van hun behoeften en voorkeuren.

Als u overweegt om Baclofen te kopen om spasticiteit en spierkrampen te behandelen, is het essentieel om met uw arts te overleggen over de juiste dosering en toedieningsvorm. Uw arts zal u ook informeren over mogelijke bijwerkingen en interacties met andere medicijnen die u mogelijk gebruikt.

Effectiviteit van Baclofen

Baclofen is een geneesmiddel dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van spasticiteit en alcoholverslaving. Het werkt door het verminderen van de activiteit in bepaalde delen van de hersenen, waardoor spierspanning vermindert en cravings naar alcohol worden onderdrukt. Onderzoek heeft aangetoond dat Baclofen effectief kan zijn bij deze aandoeningen, maar er zijn ook bijwerkingen die moeten worden overwogen.

Verschillende studies hebben de doeltreffendheid van Baclofen onderzocht voor zowel spasticiteit als alcoholverslaving. Uit deze onderzoeken bleek dat Baclofen positieve resultaten opleverde bij patiënten met beide aandoeningen. Hoewel er nog meer onderzoek nodig is om het volledige potentieel van dit medicijn te begrijpen, toont het huidige bewijs aan dat Baclofen een nuttige optie kan zijn voor mensen die lijden aan deze gezondheidsproblemen.

Veiligheid van Baclofen

Baclofen wordt vaak gebruikt om spierkrampen te verminderen, maar het gebruik ervan kan bijwerkingen veroorzaken. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn duizeligheid, slaperigheid en misselijkheid. Het is belangrijk om uw arts te informeren over eventuele andere medicijnen die u gebruikt om interacties tussen verschillende medicijnen met Baclofen te voorkomen.

De dosering van Baclofen moet zorgvuldig worden gecontroleerd door een arts en mag niet abrupt worden gestopt zonder medisch advies. Personen met nieraandoeningen of epilepsie dienen voorzichtig te zijn bij het gebruik van dit geneesmiddel. Raadpleeg altijd uw arts voordat u Baclofen gaat gebruiken en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op om veilige resultaten te behalen.

Beschikbaarheid van Baclofen

Baclofen is een geneesmiddel dat alleen op recept verkrijgbaar is. Om een ​​recept te krijgen, moet u eerst met uw arts praten over de symptomen die u ervaart en waarom Baclofen geschikt kan zijn voor uw behandeling. Er zijn verschillende farmaceutische bedrijven die Baclofen produceren, waaronder Mylan, Sandoz en Teva. Als alternatief voor Baclofen kunnen andere medicatieopties worden gebruikt zoals benzodiazepinen of antispasmodica, maar dit hangt af van de specifieke aandoening waarvoor het wordt voorgeschreven. Het is belangrijk om alle opties met uw arts te bespreken voordat u begint met het gebruik van medicijnen tegen spierspasmen of andere aandoeningen waarvoor Baclofen mogelijk effectief kan zijn.

Wat voor effect heeft Baclofen op het centrale zenuwstelsel?

Baclofen is een GABA-B receptor agonist die werkt op het centrale zenuwstelsel. Het vermindert de activiteit van neurotransmitters en kan leiden tot remming van reacties in de hersenen. Deze effecten maken Baclofen nuttig bij verschillende aandoeningen, zoals spasticiteit, verslaving en andere neurologische aandoeningen.

Het gebruik van Baclofen heeft zich bewezen als een effectieve behandeling voor spierkrampen en spasmen door het verminderen van de overactiviteit in specifieke delen van het centrale zenuwstelsel. Daarnaast wordt Baclofen vaak ingezet bij alcohol- of drugsverslaving omdat het helpt om cravings te onderdrukken. De veelzijdige toepassingen maken Baclofen een waardevol medicijn voor patiënten met uiteenlopende klachten binnen het centrale zenuwstelsel.

Hoeveel Baclofen moet ik nemen?

De hoeveelheid Baclofen die u moet nemen, hangt af van uw medische geschiedenis en de ernst van uw aandoening. Het is belangrijk om het voorgeschreven doseringsadvies van uw arts op te volgen en niet meer te gebruiken dan is aanbevolen.

Als u Baclofen koopt zonder recept of online, wees dan voorzichtig met het zelf bepalen van de dosering. Het gebruik van een verkeerde hoeveelheid kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Neem altijd contact op met een arts als u vragen heeft over de juiste dosering Baclofen.

Conclusie

Baclofen is een effectief medicijn voor spierspasmen en andere aandoeningen. Maar de dosering van Baclofen moet zorgvuldig worden overwogen voordat u begint met het innemen ervan, omdat er bijwerkingen kunnen optreden. Het is daarom belangrijk om altijd uw arts te raadplegen als u vragen heeft over het gebruik van dit medicijn.

Kort gezegd, Baclofen kan een goede keuze zijn voor mensen die lijden aan spierspanningen of spasmen. Maar wees voorzichtig met de dosering en let op eventuele bijwerkingen voordat u hiermee begint. En vergeet niet om uw arts te raadplegen als u nog vragen heeft of twijfelt over het gebruik van dit medicijn.

Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbaar middel om spasticiteit en spierkrampen te behandelen, kunt u overwegen om Baclofen online aan te schaffen bij een gerenommeerde apotheek.

Bekijk ook onze andere blogs over:
De voordelen van Baclofen: alles wat u moet weten voor u Baclofen koopt

You cannot copy content of this page

Winkelwagen 0
Er zitten geen producten in de winkelwagen.
Doorgaan met winkelen
0
Scroll naar boven
best ellen medicijnen